Tuesday, February 23, 2010

kera-atif itu sahabat kau

Mood : busy


asyik-asyik sibuk ja kan aku nih?..
hurm, tulah, aktif sangat dalam banyak aktiviti kat Universiti nih, jadi macam aku la..
semua nak buat..


study pun nak..
naik kuda pun nak..
SIFE UUM pun nak..
CEDI pun nak..
berniaga pun nak..
dapat duit mesti la nak..



dan yang terbaru,



jadi pengacara majlis pun nak..


awat la hang pulun sangat najmie?..
sebab nak timba pengalaman la, Peah..


tapi kalau gagal dalam pelajaran macam mana pulak?..
insyaAllah tak, kena la pandai bahagi masa kan, Peah..


tapi kalau ada orang tak puas hati kat hang macam mana?..
itu masalah depa la, aku tak kacau pun depa Peah..


ada apa-apa pesanan tak kat kawan-kawan hang?..
jangan putus asa, terus maju ke hadapan..



kawan aku kata, aku seorang yang kera-atif..
kreatif la maksud dia, saja nak eja kera sebab kan UUM dalam hutan, banyak binatang 'kesukaan' nih..
(-__-;;
aku kata, tak lah, mana ada kretif sangat, biasa-biasa ja..
pastu dia kata..


abes gambar kat bawah nih apa?..



orang lain pegi kilang batik, canting corak batik..
hang pulak canting muka..
kera-atif la tuh!
(-__-;;


saja selingan ja..
hahaha..
post tentang lawatan aku ke Kelantan ada dalam draft, belum siap dikarangkan..
sibuk weih!!
mid term tests dengan assignments menimbun-nimbun, kau nak tolong buat ka?..
tambah pulak ada mamat yang cuci umah sebelah tu pegi potong wayar telefon kat umah aku dan lepas rasa bersalah dia pegi ikat wayar tu kat pagar umah aku, telefon dan internet dua-dua tak boleh pakai..
haram tak bagitau pun, pegi siasat sendiri baru jumpa punca internet down..
ciss, bedebah kau!
now the only source of entertainment kat rumah hanyalah TV dan makanan..
oh, aku dah bertambah berat badan sekarang..
hahaha..


hari Sabtu sampai Isnin nih aku pegi Langkawi..
tido kat City Bayview Hotel..
aku jadi MC untuk program ISE-SODA..
ada kaitan dengan keusahawanan di negara Asean..
means it's an international event..
aku di tawarkan jadi MC untuk program tu, so pray for me..
ini salah satu langkah yang aku ambil untuk membina pengalaman..


well, I'm off..
ada mid term test subjek Event Management. pukul 11 jap lagi..
woh, syoknya!
haha..


okies, semoga berjaya semua!!
(^^,)
.
.
.
.
.
.
.
bintang bersinar~~

10 comments:

feshnie said...

You named your conscience Peah?
(It's pronounced Pe'ah right?)

...and you just wanted to show off that picture you drew, didn't you? >.>
Well, that's what blogs are for anyway.

and about your weight...hey, what happened to the contest? When will I have to start designing that shirt?

Oh, and err, good luck on your test

Hizami Li said...

ahha.
gud luck.
do the best k?
btw, anda mmg aktif.
terlalu kot.

.o r k e d. said...

bgus nyea kmu.gudlark!

intan said...

weih, aku nak coklat banyak2 tau...hg pown ada gak event management???? siuut aku xtaw...hg wat event apa..aku wat genting bodo tue...

+kerol+??=KeRoL?? said...

gud luck utk majlis kt langkawi nnti...take care...

Judiene said...

are you following me?
coz i'll be in Langkawi too from 26 until 28/2
ahahahaha
what a coincidence

Ejay said...

HAHAHAHAHHAHAH...

funny la!

oh well, u made my day

florida personal injury said...

nice blog posting coz your article content is unique, so i like it..

florida personal injury said...

This post is very crazy..really, So keep blogging.

faaza said...

cantik cantingan tue.
t canting muka Faaza leh??ehehe:P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin