Thursday, September 3, 2009

makhluk halus masuk rumah!!

Mood : shaken..


aku baru balik dari ambek adik aku yang turun bas dari KL..
aku ambek kat depan 7Eleven, Jitra..
masa, dalam lebih kurang kul 1.50pagi sampai umah..
memang seronok lah, dapat penuh korem balik, cukup 5 orang adik bradik kat umah aku nih..
lengkap satu family..
masa aku pegi ambek adik aku, mak aku ngan adik bongsu aku ikut skali..
sampai ja umah, dua2 terbungkam tidoq..
tinggal aku ngan adik aku dr KL tuh, Aini..


aku ngah online laptop, dia pon sama..
sambil2 tuh aku makan ais krim jagung tambah air ais krim soda HPA..
layan siottt, sejuk dan nyaman ja makan nih kul 2.15 pagi..
hahahaha..
tengah syok2 layan blog ngan main Mafiawars yang sekarang kat level 137, tiba-tiba...

"Kak kerun!! tu bawah kerusi kak kerun!!"
tekejut aku..
"apa dia?.. mana?.. tak nampak apa2 pon.." aku budget lipas atau cicak..
sekali adik aku cakap..

"bawah kerusi tu, LIPAN!!!!"

muncul makhluk hodoh tegedik2 bawah kerusi aku..
apa aku wat?..
terus lompat atas kerusi lah!
gila kau, aku takut siot..
kau tahu besaq mana lipan tuh?..
5 inci baiiiiii...
gemuk nak mampus, datuk ka nenek segala lipan tuh..


"ish, nak kena bunuh nih.. Aini, find me something to bash it with.."
kalut adik aku carik batang besi untuk aku..
kak ijah yang sedang nyenyak tidur kat ruang tamu pun dah bangun..
lepas pegang senjata aku, aku carik makhluk cilakak tuh..
kak ijah cakap sembunyi kat celah-celah kasut..
aku dalam berani-berani-takut tuh, gagah pi tojoh-tojoh kasut..
sekali, tegedik2 dia larik ke arah anak tangga ke ruang makan..
aku apa lagi, jadik tarzan lah!
aku terus ketuk n tindih pakai senjata aku..
korang nak tengok tak makhluk nih?..


5 inci baii, aku tak tipu..
gemuk kan?..
tapi sekarang dah hancur lumat dah dek diketuk2 oleh senjata aku..


aku dah berjaya menjadi pembunuh lipan pagi2 nih..
hohoho..
dulu penah gak bunuh ular tedung selar, nih lipan plak..
dugaan betul la..
kalau la menatang nih gigit kak ijah yang tengah tidoq tuh, tak ka parah?..
ataupun dia gigit adik bradik aku yang lain atau mak aku?..
Nau'zubillah!!
jadi ada hikmahnya aku masih belum tidoq nih ya..
dapat aku selamatkan keluarga aku..
alhamdulillah...


tak sia-sia mak aku hantar aku belajar Taekwondo..
maka jadilah aku 'jantan' kat umah aku yang penuh dengan perempuan nih..
al-maklumlah, semua adik bradik aku pompuan..
ayah pun dah lama meninggal..
abang ipar plak dok jauh, kerja kat KL..
jadi aku dah macam 'man of the family' lah..
aku tak kisah pun pegang jawatan nih, asalkan keluarga aku selamat..


thanks to Aini yang berjaya nampak lipan cilakak tuh, n kak ijah yang bagitau kat mana menatang tuh bersembunyi..
kita telah berjaya menumpaskan kuasa kejahatan..
hahahaha..
semoga lepas nih takdak dah menatang nih kat umah kita..


okay, aku ingat nak lelapkan mata jap..
kul 4.45 nak bangun sahur plak..
seb baik kelas aku ari nih kul 2 petang, leh tidoq lepas Subuh..
hahahaha..


selamat bersahur awesome people!!
(^^,)
.
.
.
.
.
.
.
shining star~~

38 comments:

feshnie said...

Hey, my expression matches Yoochun's when you bashed the thing.
I was like "EEWWWWWW"
kufufufu
>///<;;
I don't wanna go through the tension of watching dangerous animals being slaughtered
*traumatized*

Just_najmiE said...

hey, I was the one bashing it.. sgt geli ok.. but when I killed the snake, it was way more intense then this one.. I was practically shaking all over when the snake was killed.. that was traumatizing!.. (>_<)

I'd kill another one of these lipans anytime.. it's dangerous to let then live..

GreenKhadijah said...

I'm still pening2 lalat but I just point out what I saw and it was something...Glad to help or it could cause me my life...na'uzubillah...
anyway thanks for carrying out the dirty job for our sake...hehehehe

Just_najmiE said...

yeah, scary isn't it?.. good thing aini saw it..

and think about it, if I had my legs dangling from my chair instead of cross-legged on the chair, I might have gotten bitten by that wretched thing!.. oh my, the possibilities of what might happen if that thing was still alive bugs me.. I keep glancing to the crime scene, scared that it would come back to life.. *shivers*

yeah, it was dirty alright.. someone gotta clean the carcass and it's not gonna be me!.. haahaha.. (^^,)

nizamsani said...

besarnya.

intan said...

hurm....
i missed that...!
why nobody didnt wake me up....?
i want to go and fetch feshnie too...
its not fair...!
about that lipan thing...
eeeeuw!
hancuq dah tue..

MISZ NaNa said...

wah najmie. itu bukan makhluh halus. tak halus pun. itu makhluk BERBISA! Wah sangat besar. sangat berani kamu. tahniah!!

p/s: eh sangat lama saya tak menjenguk disini kan????? -_-"

miss oren said...

whoa! merahnye lipan..konfirm malaikat maut datang menjemput kalau terkena gigitan tuh..
erm, nape x buat rendang lipan je untuk sahur?wakakaka

~0~ said...

wah...ganas...cik pemburu lipan..

fitriah said...

scary!

messyremo said...

uik..

giler r..

mmmg gemuk lipan tu..

selamt mnjaga adik2 dn mak..hehe

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

woooooaaaa!! gile beso lipan tuh.. huhuu~ seram jerk nengok haa.. huhuu~ mujur semua slmt.. THANKS to THE HEROIN ^_^ (erkk.. still rasa geli tgk lipan tuh)

♥ayudeadwish♥ said...

ley goreng lipas tu wat juadah berbuka @ sahur~~

♥ayudeadwish♥ said...

uh.. salah2 lipan la

Ejay said...

hahaha... ada unsur suspense & lucu juga. can't stop smiling after read ur story =D
but at the same time, kebaranian kamu mmg wajar dipuji! bravo bravo...

Just_najmiE said...

nizamsani..

mmg sgt besar.. hohoho..

Just_najmiE said...

intan..

do u have any idea how hard it is to wake u up?..

yeah, dah lumat2 pon.. hohoho..

Just_najmiE said...

misz nana..

hehehe, saja bg tajuk gempak sket.. hahaha.. selamat kembali ke blog sy!!.. sgt merindui kamu.. hehehe.. (^^,)

thank u thank u!.. hehe..

Just_najmiE said...

miss oren..

dtg menjemput??.. woahhh, seb baik dah dibunuh.. kekeke, nak wat rendang cenggana, dah hancur lumat sudaaa... haha..

Just_najmiE said...

~0~

takpa2, rela menjadi pembunuh lipan.. (^^,) tapi kalau kucing, nakmoh la bunuh.. wuwuwu..

Just_najmiE said...

fitriah..

mmg scary pun!! huhuhu~~

Just_najmiE said...

messyremo..

yeah, sgt gemuk.. geli woooooo.. trima kasih trima kasih!.. (^^,)

Just_najmiE said...

aisumi..

sgt besar dan menggelikan.. sy pon geli masa nak bunuh, tp kalau tak bunuh, kang nnt kangggggg.....

hohoho, trima kasih!! (^^,)

Just_najmiE said...

ayudeadwish..

goreng?.. dah lumat la syg.. hehehe..

Just_najmiE said...

ayudeadwish..

lipan n lipas sama2 tidak disukai.. hohoho.. geli geli... yuck..

Just_najmiE said...

ejay..

hehehe, mmg sengaja pun wat camtu.. I made u smile?.. awwwwwww... (^^,)

thank u thank u!.. protecting my family is really important for me.. got no one else other then them.. hehehe..

Wahida K said...

i think lipan yg gigit kak long tu lagi besar dan warna dia merah campur unggu skit....

i was traumatized(did i spell it correcly...hurmm...)when kak long got something at her sholder and then end up with a lipan

eeewwwwww!!!!

Firol said...

perghhh.skali bagi dekat punggung..wauduhhhdhdhhdhd

ezany said...

erk.. besarnya lipan tu.. bahaya2.. nasib baik dah terkorban..

Razman said...

huu..ruginye dibunuh..aku selau tangkap bela klu jpe...ske menatang2 cmni...

Just_najmiE said...

wahida k..

uiii, really??.. now that's scary.. huhuhu..

Just_najmiE said...

ezany..

hohoho, mmg bahaya yg teramat.. alhamdulillah dah dapat bunuh.. huhu..

Just_najmiE said...

razman..

bela??.. apakah??.. takut dowh, geli yang amat.. lipan tuh tegedik2 larik ngan kaki yg belambak tuh.. adoiii, tanak la bela..

hohoho, anda sangat pelik..

Just_najmiE said...

firol..

kenapa kat punggung?.. hurmmm.. hehehe..

k.A said...

macam agak BESAR je.
nasib ada awak yang berani ye
:)

Just_najmiE said...

k.A..

agak?.. mmg besar pun la wak.. hehehe.. alhamdulillah, keluarga sy selamat..

sy geli sebnarnya, tapi terpaksa lah.. hohoho.. (^^,)

EIPUL said...

wailiao!!!

bapak besar gila lipan tu weh!

ko ternak ke apa?
Haha

Just_najmiE said...

eipul..

tau takpa.. weih, ada ka org ternak lipan?.. utk pa hah?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin