Friday, September 18, 2009

seriously, balik la weih!!!

Mood : unknown..


aku dah cuba, betul, aku tak tipu..
aku dah bukak radio Hot.fm..
aku dah dengar lagu2 raya..
aku dah melalak sama2 bila lagu raya berkumandang..
serius, aku tak tipu..
lepas aku melalak, mesti hujan lepas tu..
takpa, hujan rahmat..
kan?..


aku dah ambek baju raya aku kat makcik kiah siang tadi..
kain memang cantik, tema aku tahun nih kaler pepel..
tapi sangat hampeh, makcik tuh buat besar gedabak baju kebaya aku..
nampak macam aku gemuk nak mampus..
aku sangat sakit hati..
aku tak nak pakai baju tu raya nanti..
jadi aku nak pakai apa??
jeans dan kemeja saja boleh?..
hurmmm...


seriously, aku takdak mood..
aku dah cuba macam2 cara untuk kembalikan mood raya aku..
tapi semua yang aku buat, serba tak kena..
atau aku kena terus mencuba?..


patutkah aku :-

a) makan semua kuih raya yang ada kat umah aku nih?..

b) pegi shopping last minute dan beli menda2 tak berfaedah dan yang aku dah ada macam kasut raya, selendang raya, kuih raya, mercun raya?..

c) main mercun sampai putus jari dan kepala lutut?..

d) kumpul duit banyak2 dan anggap tuh duit raya yang orang bagi kat aku?..

e) beli dan tulis sendiri kad raya dan pos kat diri sendiri?..



hurmmmm...
wahai mood raya ku, kembalilah kau kepadaku sayang....
aku nak happy raya nih, tapi aku langsung tak rasa happy..
kenapa?..
why?..





please, come back to me..
T______T
.
.
.
.
.
.
.
bintang bersinar~~

16 comments:

GreenKhadijah said...

ok pa baju tu besar...petandala tu dari Allah SWT suruh stop pakai yg ketat2...dah la tok sah buat drama pulak...
dh habis renung dh ibadah puasa dan tarawih pass ka tak untuk raya?

GreenKhadijah said...

o yeah...you better crop or put down the picture coz if intan finds out about this pic ooooo you're sooo busted!!!! hahahaha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

nk suro makan banyak tu.. xpun takut masa raya nih badan naik.. tu buat baju beso2.. :P

EIPUL said...

aku pun tadek mood nak raya. haha.

eh, papehal samat hari raye~
amek kad kad blog aku.

=)

EIPUL said...

*amek kad kat blog aku.

fitriah said...

takde mood gak~~

feshnie said...

do option (e)!
I really suggest you do it!

Just_najmiE said...

green khadijah..

erkk.. hohoho..

Just_najmiE said...

green khadijah..

hahaha, don't want to.. hahaha..

Just_najmiE said...

aisumi..

tp nih besaq gedabak.. dr M jadi XL.. apakah?.. T____T

Just_najmiE said...

eipul..

ko pun sama?.. musim kot.. hoho..

Just_najmiE said...

eipul..

udah ambek dah.. huhuhu..

Just_najmiE said...

fitriah..

jugak?.. huhu.. musim kot..

Just_najmiE said...

feshnie..

kekeke, see my recent post..

nihin iz said...

yeahhh mine oso big but since dah biasa pakai baju besar, accept je la even my cousie said the baju is quite big for me. and another one plak kecik plak. aiyaa pas pas je, but yeahh since dah biasa pakai baju longgar so mcm x biasa.. ahahah but layan je la..

Just_najmiE said...

nihin..

orly?.. bagusnya.. tp kan baju kebaya is made so body mcm ada cutting sket.. nih my baju kebaya sama ja mcm baju kurung, so how?.. wuwuwuwu.. T___T

pasrah ja la..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin