Tuesday, August 18, 2009

Lelaki, Seks & Lesbian


Mood : errr
*gambar sekadar hiasan*


title budget kontroversi..
hohoho..
entri ini kurang sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah jantung berlubang, batuk berdarah, patah gigi, dan sakit lutut..
kalau anda tak puas hati setelah membaca entry ini, jangan meng'fire' aku..
cakap baik2 ya, kita semua manusia berakal..

oh, entri ini macam skema tapi tak skema sket..
apakah??
sila jangan marah dan maki2 aku..
harap maklum..
terima kasih, sila datang lagi..
(^^,)

-----------------------------------------------------


seperti yang kita sedia tahu, kaum Adam di Malaysia sangatlah kurang kalau dibandingkan dengan kaum Hawa..
ini fakta ya, bukan auta..
kalau kita tengok di sekolah, institusi-institusi pengajian, maktab-maktab, hospital-hospital, rumah-rumah, dan sewaktu dengannya, kita dapat lihat bahawa ramai perempuan berbanding lelaki..
(ok, kenapa ayat aku sangat skema di sini?)
tapi aku tetap akan usya lelaki hensem lagi comel bila aku berjalan-jalan di sekitar kampus..
selingan sebentar.. ehehe..
ini sekadar untuk membuktikan bahawa bilangan lelaki sedikit di Malaysia dan aku suka tengok lelaki..
info ini PENTING di penghujung entri ini..


apa yang nak dikongsikan disini adalah, tentang hubung kait lelaki dengan seks..
ok2, soalan ini ditujukan kepada kaum perempuan ya..

pernah atau tidak lelaki yang anda kenal rapat, contohnya kawan lelaki ataupun 'Abang' ataupun gula-gula hati or whatever, mentuturkan sesuatu berbaur seks?..

contohnya,
"I geram tengok bibir u, macam Angelina Jolie, rasa nak cium n taknak lepas ja"..
(apakah??.. (o_0;;)

atau,
"pipi awk nampak gebu sangat, saya rasa macam nak kiss n gigit2 manja je"..
(bwekkk, muntah di sini)

atau,
"badan u hot lah sayang, mengiur kan I.. nak peluk u boleh?"..
(masukkan sepakkan Taekwondo di sini)

atau,
"eh kau, t***k kau besar dowh, kan best kalau aku leh ramas2"..
(sangat kurang ajar punya kawan)


ok2, aku mintak maaf, agak tak sopan contoh2 yang aku bagi nih..
tapi memang ini yang aku nak ketengahkan sebenarnya..
contoh-contoh yang aku bagi tu, aku pernah kena, tapi taklah direct macam tu..
n yang last tu aku tak pernah kena la, just sebagai contoh..
kau gila apa?..
tapi lepas si lelaki mengeluarkan kata2 tersebut, mesti lah aku naik hangin!
eh kau, ingat aku ni perempuan murahan ka??!!
(masukkan perkataan kurang enak didengari di sini)
tapi disebabkan sayang pada empunya tuan-mulut-yang-tak-sayang-diri-sendiri tuh, aku cakap baik2 la, tak la aku maki2.. hahaha..
dan si lelaki akan mintak maaf berjela-jela panjang, janji takkan mengulanginya lagi..
tapi, alih2, seminggu dua, benda yang sama jugak..
apakah??
tapi jangan risau, aku dah tinggalkan lelaki keparat tuh, sebab tu aku single saja sekarang..
ehehehe..
(pose muka cute di sini)


persoalanya di sini, kenapa bila dua orang berlainan jantina mempunyai hubungan sebagai kawan ataupun lebih dari itu, lelaki tersebut akan cuba untuk menyelitkan perbualan berunsurkan seks ini?..

aku tanya betul2 nih,
aku asyik terkena, baik yang lama kenal mahupun yang baru kenal..
either kenal face-to-face atau kenal menerusi online, menda yang nak disembangkan, itu lah..
tapi yang peliknya, kalau aku takdak perasaan cinta tuh pun, si lelaki dok menggedik jugak cakap menda alah tuh..
dan sebenarnya, tangan nih masih menggatal nak penampar 2 muka yang dikenali secara online di website 'Tagged'..
identiti mereka, biarlah rahsia..
tapi yang pasti, dua2 orang nih berasal dari Sarawak..
dan salah seorangnya menjadi follower blog nih..
ada aku kisah kalau kau baca?..
hohoho..


jadi, aku nak mintak tolong pada kaum lelaki, tolong jelaskan pada aku,

adakah seks menjadi keutamaan kehidupan kaum Adam, lebih-lebih lagi yang belum kahwin nih?..

atau,
adakah aku seorang sahaja yang bertembung dengan lelaki-lelaki begini?..
dan jika Ya, muka aku nampak cam perempuan murahan ka?..
apakah??..
ok, jangan jawab soalan tu kalau jawapan kau menyakitkan hatiku..
hahaha..

atau,
adakah sesetengah lelaki memang dilahirkan jenis menggatal sejak azali?..
ok, agak kurang ajar di situ, mintak maaf.. (-_-"


harap blog readers aku dapat memberikan sedikit pendapat di sini..
ya, isu ini sedikit kontroversi dan sensitif, tapi aku perlu tahu dowh..
dan aku rasa, ada ramai lagi perempuan yang mengalami nasib yang sama macam aku..
tolonglah jelaskan kat kami kaum Hawa, supaya dapat lebih memahami korang, kaum Adam..


sebagai mengakhiri entri ini, aku nak tegaskan kat korang..

aku bukan lesbian!!

apahal lah mamat sekor kat myspace kata aku lesbian..
dia kata,
"awk single lagi?.. betul ke?.. orang cantik dan comel macam awk, kalau tak ade pakwe, mesti lesbian nih.. ruginye.."

APAKAH??!!

hello, aku sangat suka pada kaum lelaki ok?
cuma belum jumpa yang sesuai untukku ja..
sob sob..


ok, berhenti di sini..
kalau korang ada apa2 input yang nak dikongsikan, atau pandangan yang bernas lagi menaikkan semangat kesukanan negara (apakah?), silalah tinggalkan komen..
tolong jangan mencarut atau memaki hamun tak tentu pasal ok..
cakap dengan berhemah ya..

terima kasih, sila datang lagi!!
(^^,)
.
.
.
.
.
.
.
bintang bersinar~~


78 comments:

Silverleaf said...

hmmm mgkin bajet cool kot....padehei xcool langsung....ataupun memg diorang bergaul ngan org mcm tu...ngan pompuan2 camtu....ataupun mungkin ujian je pade gadis2 yg diorg kenai...nak tengok mcm mane gadis tu berdasarkan jawapan yang diberi...xpun mmg pervert je....aku rase memg pervert je kot....

aishah_conteng_je said...

hye there..
you're not alone.

sangat selalu jumpa lelaki yang begitu..ayat pun lebih kurang

lelaki semua~~~~~

intan said...

pernah gak terjadi kat I..agak stress jugak la bile setiap kali pusing2 ade mention pasal tajuk tue..macam la xde tajuk lain yang nak dibualkan...sembang la pasal parents ker, life ker, cuace ker atau pengalaman bekerja ke....mcm la ley mati kalau x sembang pasal tajuk tue....eee..jijiks! 100% i'm with u babeh!

nihin iz said...

percaya x, saya x pnah encounter benda ni.. may be i am not their type kot.. kikii..

my guy friends pon jarang bcakap pasal ni so i guess we are not that open kot, even between us, girls. hahaha.

tapi perckapan also bleh diclassifykan as sexual harassment kan? bawah je ke court. eceh.

tapi truthfully dalam so-called internet world ni , saya pnah je alami.

dengar je saya terus buang diorang dari list saya. x ada topic lain ke. sini sepak sikit. gatal sangat u kawen la, or talk that to ur wife. huhuhu

okay.. that's it. from my opinion.

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waa... huhuu~
sumi pnah gak kene gitu..
tp start jerk "lelaki" nk mula perbualan yg serupa itu cepat2 aisumi elak..

ckp kat org tuh..
sowi saya xlayan karut2 nih!!
bold lagi ayat sebegitu..
nasib baik xde dah..

kat ms ade sumi pnah dpt komen yg no3 tuh.. huhuu~ trus di delete dari friends.. apekah?? huhuu~
xpaham langsung.. dlm kpale otak dorg pkr benda tu jork..

fon call pun pnah dpt..
call time2 tgh tido.. biasa time tido kan kite mamai.. ckp pun xingat.. lpas pada tuh trus tiap2 mlm off fon.. skrg nih xde lagi dah gangguan2 sebegitu..

kalo ade gak gangguan gitu report polis la.. sexual harassment dah tu.. huhuu~

Igniz said...

it's true that mcm dah jadi 'trend' zaman sekarang lelaki akan borak2 camtu..i got nothing to argue there.

tapi, ada jugak lelaki yg borak2 mcm tu just because diorg nak share ideas, but disalahfahami oleh kaum wanita kerana bahasa mereka yg 'direct'..well, lelaki memang ckp direct.

and, worst is, ada plak sebaliknya yg berlaku..i got a friend who experienced this one incident, where dia kuar dgn sorg pompuan ni tgk wyg, bila masuk wyg je, pompuan tu trus target 'his part'.

so of course, memang dunia pervert ni dikuasai oleh org lelaki, but lately, pompuan pun takmau ketinggalan..diorg dah mula catch up! hehe.

i think masalah pervert ni bukan bergantung pada jantina, but bergantung pada individual tu..tak kisahlah laki ke pompuan. haha.

ezany said...

agak panas contoh2 yg diberikan tu.. hehe.. tp sy mmg tak berani ckp camtu kat kwn2 pompuan.. segan giler..

tp tak dinafikan la mmg ade jer lelaki yg berperangai camtu.. mungkin sbb dah selalu bergaul bebas dgn pompuan.. sbb tu hilang dah perasaan malu..

Syafiq said...

arghhh..pening tgk tulis warna warni..nasib baik lagu nobody best..hehe.ok,balik ke topik.sebenarnye laki ni takdela desperate sgt nak seks je,tapi dah benda tu yg dlm kepale otak laki,nak salahkan pun takleh.sbb tu kene hati2 pilih kwn ni.laki xramai skrang ni.yg jahat ramai,yang x jahat sikit gile.yang x jahat ni pn bahagi dua,samada gay atau mmg laki tulen yg baik tapi susah nak mampos nak jumpe.pengajarannye di sini,kalau anda lelaki,jadi la lelaki yg baik n gentleman,sure market up gile.klo ppuan,carik la laki yang elok2 n jgn lyn laki pervert yg mulut asek cakap benda2 kotor je.ive been long enough to know that someone who treats a woman like a piece of meat doesnt even deserve to be called a man.maybe we can call him a pig.

Syahir Darksyde said...

haha. jgn tekejot kalau aku ckp, aku ade jumpe rmai gadis2 yg bagi ayat2 mcm tu. diulangi, gadis2 ya.

untuk pendapat aku ttg isu ny pulak, aku rasa,

1. laki mmg siket, gadis byk. sbb tu gadis2 tak bole marah laki2 mahu kawen empat. kalau tak nanti, rmai korang gadis2 yg akan jadi andartu, tak cukup laki mahu kawen. huhu.

2. aku rasa biasa la tu kalau laki nak manja2 dgn awek. muda-mudi skrg mmg camtu. aku bukan menggalakkan ok, cuma bg fakta. tapi, kalau da smpai bagi ayat t**ek awk bez tu, itu mmg layak la kau nak bagi kaki. ataupun cuba kau sunat dia buat kali yg kedua.

3. kalau kamu gadis2 x mahu kene sebegitu dengan mamat2 selekeh itu, sila la berpakaian sopan sedikit ya. jangan la tayang gamba2 nampak alur longkang dekat facebook, myspace, tagged, frenster, apa2 lah.

ini ckp jujur. kalau ade yg baca lalu terasa pedas atau tersinggong dgn komen aku, maaf.

nice blog ;)

DH said...

Thanks 4 the invitation..
Bagi aku..
Tak kira dlm proses berkenalan ataupun dh lm kenal diaorg akan tanya citer2 mcmni sbb dia dia nak tau gurl ni jenis 'easy' ke tidak..
Klu easy boleh decide nak proceed dgn next move ke tak..(u know wat i mean)
Klu dh kena mrh baru ckp bergurau..
Diorang ni tak pernah bergurau..
Tapi cover balik..
Seks tu sesuatu benda yg penting dan tak salah utk dibincangkan..
Cuma tak sesuai utk jadikan bualan santai atau bualan harian..
Topik sensitif org mudah salah fhm..
Seks juga sesuatu yg suci tetapi hanya bagi golongan org yang dah berkahwin..
U have to make a statement..
Yg kau tak suka ckp benda2 mcmni..
If they r a good friend..
Or a good person..
They will respect u..
And stop talking bout dis..
Good luck..:)

imHepPie said...

aiyak daku patah gigi so ntri neh xseswai la ek??huu ahh tarak hal aku abeskan baca gak..

hwaaaa apekah nasebku kelak dgn laki2 yg da makin pupus ini..huuuu...

slalu gak kena ayt cenggitu..penampo jepon nak???wee~~~

RF said...

seriusly kalau terjumpa lelaki yg macam nie, yg suka selit2 unsur2 seks dalam perbualan baik tinggalkan kecuali ko tergolong dalam kategori PM....

Lelaki macam nie x ikhlas, mereka hanya nak kan seks sahaja. Nak merasa lah katakan.

Contoh laki ikhlas, dia xkan sembang unsur2 seks, dia akan terus p meminang. Sbb 2 orang kata jgn bercouple lama2, mungkin hari nie ko boleh tolak perbualan seks ini, tapi lama kelamaaan setan ada dimana2..so terjadi benda yg tak elok.

MORAL. Jgn bercouple2 lama2. Kalau dah ok kawin jer. Setan ada dimana2.

x-po said...

antara byk2 yg awk nyatakan tu, mmg laki lbh terarah kat t***k pmpn..mmg lumrah cm2 kot..hoho

ichiban | いちばん said...

huhu x tau nak comment apa.. blurr.. hahaha

miss oren said...

erm, actly lelaki memang x dapat lari dari benda2 camni..pakai la kopiah camne skali pon still seks menjadi keutamaan..lelaki nafsunya cuma satu..nafsu mereka hanya untuk seks sahaja
sekian terima kasih..saya main cakap sesedap rase je..hahaha

RAAtatouille said...

memang, memang.
Memang tak dinafikanlah kebanyakan lelaki sekarang nih kejar yang physical dari dalaman.

Tapi, sesetengahnya mungkin ada sebab. Mungkin diorang nak test ke pompuan nih macam mana.
Cakap benda yang ke-seks-an tuh siket, pompuan tuh layan jeh ke ataupun dia melenting sampai nak kasik super saiya punya ultra cahaya. Haha. Sangat merapu :D

Atau, lelaki tuh memanglah jenis yang hati gelap legam busuk hina keji dan berulat(over plak. haha) takde bende lain nak fikir selain daripada meng-usha dan cakap bende yang tak patut kepada kita-kita Kaum Hawa ini.

Tapi overall, memang tak patutlah kan since bende macam tuh memanglah tak patut nak dicakap dengan kawan ke sedara ke hape ke. (bagi saya ye)
Sangat private.

Lelaki kena hormat perempuan.
Perempuan kena hormat lelaki.

No sex talk.
No biology practical.

Kalau dah gatal sangat, kawen jelah.

:D

Fatul Akrul Ramli said...

bukan sebab lelaki tu gersang.. tapi bila lelaki dan perempuan berdua-duaan atau berkapel, maka, ada syaitan antara mereka..

syaitan tu lah yang membuatkan lelaki menjadi diri mereka yang sebenar..

sebab itu islam mengharamkan kapel.. ^_^

mr kay said...

haha..memang macam jadi normal dah skrg ni pada laki atau pompuan untuk borak mende2 macam nih..tapi merepek sangat la...pervert ni not just laki ok?

ntah apa jadi pada dunia..
dapat degree dan phd
tapi bangang
kalah si katak bawah tempurung..

feshnie said...

Lol. Heard you didn't let Wahida read this. Anyway...
like nihin iz, I've never been in that situation. Xleh la nk share thoughts pasal benda ni but benda camni penah jgk jd kat friends. even my housemates.
Being pretty might be a crime lulz.
I'm not in those group of people thankfully.
Also, I don't mix with the type of people you do. I've got my own little world with my own kind of people and talks like that VERY rarely is directed to myself.

So, tough luck yo. Kena pandai pilih kawan lakilah. Haha.

...and yeah, don't you just wish you could forcefully extend your legs to that guy who called you a les?
I've a boyfriend so I'm not worried~ lalala~

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kajian dah dibuat dan setiap 8 saat, lelaki memikirkan tentang seks.yang membezakan cuma dorang nak buat ke tak seks tu.so tak hairan la kalau benda2 camtu terjadi.

Kuda Kertas said...

ehem2..mngkn laki2 yg kamoo jmpe tu b'jnis bgitu rupa..x sume laki2 dlm dunia ni hnye mmikirkn seks sbg matlamat idup..mngkn psekitarn diorg yg buat diorg jd camtu..biasa la..kdg2 pengaruh dr luar dpt mengubsh perngai laki2 tu..

kalo ade rzki kamoo akn jmpe ngn laki2 yg t'baek bg dri kamoo..hehehe..

Just_najmiE said...

Silverleaf..

oh oh, lelaki budget cool lah ek klau cakap camtu kat perempuan?.. apakah?.. sgt tak cool ok?..

kenapa dia nk ujian plak?.. pelik2.. cuba terangkan sket.. oh, pervert.. mungkin2..

Just_najmiE said...

aishah..

hyep!.. eh eh?.. camtu ek?.. so camana u handle lelaki mcmtu?..

eh2, lelaki semua apa?.. ayat tergantung tu..

sha89 said...

hoo~ sgt2 btul la...aku pun dh bnyk kali kena benda2 cmni...

Rmai2 kwn laki aku knl, 80% akn ckp psl seks...selalunye dieorg akn gurau2 dlu then bila kite layan, mula la dieorg ckp lebih2 kn...

Tp aku ckup pantang aa lelaki yg suke ckp psl seks...same ade gurau/serius.. if dieorg respect perempuan, dieorg xkn ckp psl bnde tu smua kn?

Lelaki kn nafsu 1 n akal 9...so xheran la klau dieorg pkir psl seks je kn?

Ape yg pntg kite sbgai prmpuan kna pndai pilih kawan...n klau jumpe laki jenis gtal ni...xyh layan la lagi baik kn?

so najmie, mmg xleh elak...ko kna pandai bwk diri aa...klau jumpe lg laki cmtu, bg je penampar korea..hehe :)

Just_najmiE said...

intan..

yeah, betul tuh.. pesal la diorg tak sembang pasal cuaca ka, h1n1 ka, tsunami ka?.. hohoho..

thanks babe!! (^^,)

Just_najmiE said...

nihin iz..

tak pernah encounter it?.. consider urself lucky la babe.. I'd rather not meet n get to know them.. boleh rosak persahabatan wooo...

eh, betul kot, masuk under sexual harassment.. jom2, kita ramai2 masuk court.. hahahaha..

yeah2, betul tuh.. get urself a wife la kan, halal terus kan.. thanks babe for ur opinion.. (^^,)

Just_najmiE said...

aisumi..

bagus2, good for u girl!.. I should do that kan?.. okay2, I'll learn from u kay babe?.. ehehehe..

fon call?.. u give ur fon number?.. I seldom give to unknown people on the net.. sgt jarang.. special cases ja.. huhuhu...

sexual harassment?.. betul2, leh wat jgk kan.. tp nak bg bukti camana?..

paraxixth said...

gua tak paham entry ini.entry ini tentang kelesbian anda atau tentang kurangnya lelaki di malaysia atau lelaki suka cakap lucah?

anda macam nak menyalahkan lelaki jerk dalam hal ini? benar atau tidak?

gua nak tanya lu la...kalau anda pergi ke kolam renang. anda nampak mat salleh disamping pakaian renang nya yang serba ketat. dibahagian kotenya agak menyerlah. anda akan tengok?

gua berani potong jari la kalau tak tengok.mesti tengok punya. dan terdetik dalam hati " wow besarnya mat salleh nie punya..."

betul tak?

let say situasi kedua: tempat yang sama dan watak yang sama. cuma bedanya disini anda kenal mat salleh tersebut.mungkin anda berani menyuarakan kepada mat salleh tersebut..

"hey...ur dick look awesome!"

so disini dapat disimpulkan bahawa cara pemakaian dan penutupan aurat tu penting dan juga penampilan diri. seperti yang dituntu oleh syarak.

islam menganjurkan dan mewajibkan untuk wanita sila labuhkan tudung agar menutupi dada.
kalau dah labuh. macam mana mau nampak buah dada? macam mana mau tau buah dada itu besar atau kecil?
kalau dah tak tahu secara automatik mesti tak pikir dan tak kan nak mengeluarkan kata-kata " eh tetek ko besar la.nak ramas boleh?"

untuk situasi bahagian muka pula,
anda pakai alat make up? compact powder? blusher? pemerah bibir/lipstick? adakah anda telah kaji bahawa meterial tersebut yang menampakkan keghairahan pada wajah?
bibir angelina jolie dengan lipstik merah.ghairah bukan? kalau tak ade erah masih ghairah ka?

blusher menampakkan pipi lebih menarik bukan?kalau tak pakai blusher nampak sembab dan tak gebu bukan?

cara mengatasi:

jangan pakai alat mekap yang keterlaluan. cukuplah sekadar dengan air wuduk saja. jika masih ada orang yang menegur.juga, sila lah pakai purdah. bukan kah itu yang dituntut?

memang dah jadi lumrah lelaki normal bernafsu terhadap bende2 cantek. anda boleh tanya kepada semua lelaki, "suka rozita che wan ke atau rosnah mat aris?"

semua yang bernafsu normal akan pilih rozita che wan. sape yang nak rosnah mat aris tu? gua berani potong jari juga la!

so disini, tidak dapat disalahkan seratus peratus kepada lelaki jika anda diganggu masalah gangguan seksual.

gua nak lu jawap jujur,

lu suka tak kalau ade orang tegur bibir lu ade tetek yang menawan?

kalau lu masih waras, lu akan suka. kalau lu waras dan bijaksana lu akan berubah pakai tudung labuh.

ada yang waras saja, dia akan suka. dan esok nya pula akan mengenakan pakaian yang supya tetek nya lebih menyerlah. macam push up bra atau baju yang kolarnya luas.

satu lagi soalan yang lu kene pikir.

katakan artis A cucuk botox. untuk naikkan pipi, adakah lepas cucuk botox dia akan pakai purdah? mana mungkin. dia akan expose muka nya sahaja. malah mukanya itu akan buat cover album,poster2 dan juga muka depan majalah.
dia tak kisah muka nya penuh satu album. biarpun dia mempunyai tetek kecik dan x menarik.

lu kene pikir. kenapa mesti salahkan kaum lelaki yang bersikap normal mengenai seks. kene pikir punca. macam lu cabut rumpur dalam pasu bunga kertas kat rumah la. adakah lu cabut daun rumput2 jerk? mesti lu cabut akar bukan?

gua tak suka diskriminasi!

paraxixth said...

lagi gua nak tambah. jujur lu tak pernah berbicara tentang seks sesama rakan?

gua berani potong lidah la beb. cuma wanita lebih kemaluan berbanding lelaki. lelaki otak direct jerk. malu diketepikan. peduli apa nak berbicara sama apa2 jantina pun.
tapi perempuan yang normal mustahil akan cakap mengenai seks kepada lelaki. kalau ada pun cakap dekat suami jerk.

Just_najmiE said...

Igniz..

share ideas?.. so, how is it that guys share ideas about sex with girls?.. and yes, lelaki mmg ckp direct, n kdg2 menyakitkan hati.. itu fakta.. hohoho.. kinda why they're insensative..

ohhhhhhhh, u have those?.. I heard of some, but never actually met any.. but honestly, I don't want to meet any..

I'd rather be left behind from the dunia pervert ok.. huhuhu.. ok, I'll have to agree with u on that, it depends on the individual, regardless of gender.. thanks for sharing!! (^^,)

Just_najmiE said...

ezany..

baguslah kamu mcmtu.. dah semoga dikekalkan begitu.. (^^,)

ye2, mungkin betul apa yg awk ckp tu, pergaulan bebas yg menyebabkan mereka hilang perasaan malu..

thanks for sharing!

Just_najmiE said...

syafiq..

lagu Nobody mmg sgt best!!.. ehehehe..

ok2, seks ada dlm kpala otak lelaki.. takleh salahkan diorg ek?.. kalau camtu, nk salahkan sapa pulak?..

uwaaaa, lelaki baik terbahagi kepada dua?.. gay??.. miahaahahaha!!.. ok, mungkin betul.. lelaki baik mmg susah nk jumpa.. kena pandai cari lah ek?..

thanks for sharing!! (^^,)

Just_najmiE said...

syahir..

uwaaaa, biar betul??.. (o_0"

my answer for u..

1. aku tak kisah klau hubby aku nnt nak kawen lg satu dua atau tiga, dgn syarat, niat kena betul n isteri kedua ketiga dan keempat mestilah golongan baik2 dan mendapat restu dr aku.. kalau aku nk kena kongsi, baik kongsi dengan someone yg menyenangkan, bukan?.. (^^,)

2. oh oh, aku belum pernah mengalami situasi itu, so aku mmg tak tahu.. tp kalau ada, mmg aku bg sepakkan taekwondo lah kan.. hohoho.. tp sunat kali kedua tuh, cam best jgk.. cuma bkn aku yg akan sunatkan dia.. hahahaha!!

3. ok, cuba jgn tgk dr segi pakaian, sbb aku pakai baju kurung kot msa kat kolej.. sangat sopan ok?.. so camana?.. n aku mmg kluar rumah pakai tudung n berlengan panjang, baju tunjuk lurah tu mmg jauh la kan?.. tp klau pompuan lain yg buat apa yg ko ckp tu, mmg padan muka lah diorg kena kan.. tp masalahnya skrg, mereka yg berpakaian sopan masih diganggu.. apakah?..

yea2, terima kasih kerana jujur ya, aku sangat menghargainya.. (^^,)

thanks!

Just_najmiE said...

DH..

u're welcome!.. (^^,)

ok, sbb nak tahu girl tu jenis easy atau tak.. tp kenapa lpas dimarahi bila dia ckp pasal seks, dia tetap ckp menda yg sama?.. bukankah girl tu dh membuktikan dia tak 'easy' dgn menolak dulu?..

yes, I agree with u, sex is only for married people.. thanks for sharing.. (^^,)

Just_najmiE said...

imheppie..

oh oh, sgt tidak sesuai syg, sila tutup mata.. hahaha..

ok, sila tampar jepun laju2 ya.. sy harus sokong.. hohoho..

syafawani said...

hoho..zaman skang nih sama ait..huhu..
mcm2 hal ponn..

Just_najmiE said...

RF..

ok, aku paham.. dan tak, aku bukan golongan PM.. persoalan aku, kalau dah kenal rapat, mmg dah kamceng gilak nih, pastu baru dia wat hal, camana?..


oh oh, aku suka contoh lelaki ikhlas yg ko bg tuh.. mmg sgt comel.. huhuhu.. yea betul, jgn kapel lama2..
tp kalau dia takdak duit utk kawen lg camana?.. yep, aku stuju, setan berada di mana2..

aku sudah tangkap cintan dgn moral ko lah.. hahaha.. jgn bercouple lama2 ya tuan2 dan puan2.. kalau dah ok, halalkan terus hubungan anda.. (^^,)

Just_najmiE said...

x-po..

lumrah ek.. kalau yg terdedah tu, mmg padan muka diorg la.. tp nih yg tertutup pun, masih nak ditengok.. camana tu?..

Just_najmiE said...

iciban..

blur?.. mengapakah?.. hehehe.. stress sbb exam ka?.. btw, good luck!!

Just_najmiE said...

miss oren..

wahh, hebat betul hujah miss oren.. tp mcm agak sokong la dgn kenyataan miss oren nih.. pakaian seseorg tidak melambangkan peribadi seseorg..

sesedap rasa?.. nak bersaing dgn perencah secukup rasa dari adabi kah?.. hahaha.. (^^,)

Just_najmiE said...

fazra..

actually, perempuan pun kejar physical jgk, tp masih ramai yg pandang dalaman jugak.. berbanding dgn lelaki yg mejoritinya memandang luaran.. hohoho..

ok, sudah ramai yg ckp sbb nak test gadis cantik manis tersebut.. ok, boleh diterima oleh motherboard.. seterusny, kenapa menda ke-seks-an tuh masih dipertuturkan lg walaupun gadis tersebut dh karate 15 kali?.. apakah?.. :p

yes2, jgn meng-usha dan cakap bende yang tak patut kepada kita-kita Kaum Hawa ini.. agreed!.. so, moral of the story, kawen cpat2 utk mengelak perkara yg tidak di ingini berlaku.. hohoho..yg paling penting,

Lelaki kena hormat perempuan.
Perempuan kena hormat lelaki.

nice one sis!.. (^^,)

Just_najmiE said...

fatul..

ok, pihak yg perlu disalahkan, adalah mereka yg kapel?.. gitu?.. abes kalau yg setakat berkawan tp si lelaki msh mentuturkan prihal seks, camana pula?.. kena salahkan siapa?..

yea2, kapel diharamkan di sisi Islam.. (pose muka comel di sini) (^^,)

thanks for sharing!

Just_najmiE said...

mr kay..

ok2, noted, perempuan jgk boleh pervert, harap maaf.. tp nak wat camana kan, sy lom jmpa perempuan pervert lg.. slalunya lelaki.. hohoho..

ya, mmg sgt setuju.. sbb cikgu time skolah menengah dlu kan, suka sgt sembang seks.. sgt pelik time tuh, yea lah, masih suci murni kan?.. ahaks~~

thanks for sharing! (^^,)

Just_najmiE said...

feshnie..

uii, she can't!! bahayassss..

being pretty might be a crime?.. oh, then we should sue n put in jail all the models, actresses and celebrities la kan?.. hahaha..

I don't want to just extend my leg, but also do a full body slam!.. hahaha..

Just_najmiE said...

naddy..

oh, really??.. tak penah tahu pun.. huhuhu.. tabik spring la kat laki yg tak buat seks seblum kawen tuh.. cayalah!! (^^,)

Anonymous said...

hello,,,
perlu ke nk bersifat RACISM!!!

beselh tu org laki mcm tu,nma pn bf ko,,,
klu dy ckp kt ko,ok lh tu,,,
kng dy ckp kt prmpuan len mcm tu,ko nak,,,
len kli kua ngn bf ko,paki lh molek2 cket,,,paki jubah tdung labuh ke,,paki purdah,,,
takde lh dy g entam puji knon2 mntap ko 2,,,
nk slh lki 100% xblh gk cik adik oi,,,
dh ko ssh sngt nk kpel ngn org swak,g lh bercnta cntun ngn org sbh,smnnjung tu,,,
tgk btapa soleh ny mreka,,,ok?

Just_najmiE said...

kuda kertas..

yea, mungkin jugak.. faktor persekitaran dapat mempengaruhi seseorg.. hehehe, insya Allah..

thanks for sharing! (^^,)

Just_najmiE said...

sha89..

sgt2 setuju.. kalau diorg respect kita sbgai perempuan, mesti takkan ckp pasal seks..

ok, jgn layan lelaki gatal n kena pandai pilih kawan, check!.. ehehehe..

pastu kalau dia wat hal, kena tampar laju2.. gitu?.. hahaha..

thanks for sharing! (^^,)

Just_najmiE said...

paraxixth..

aku berckp tentang ketiga2, sbb tu topik entri nih bertajuk lelaki, seks dan lesbian.. hohoho..

tak, aku tak salahkan, aku mempersoalkan..

harap maaf, aku tak pegi kolam renang, dan aku klau meng-usya lelaki, terhad pada muka shja, hrap maklum.. dan wlaupun aku kenal sesorg lelaki, tak kisah la dia melayu, cina, india atau mat salleh, aku takkan berani ckp menda alah tu.. ko nk kerat jari ko, silakan..

aku pakai tudung menutupi dada, harap maklum, tetapi lelaki masih melihat.. jd salah siapa di sini?..

ya, aku pakai make-up, tp make-up aku versi sederhana, bukan seperti artis mahupun penyanyi yg tebal 10-inci.. aku jga tak pakai lipstick, cuma lipbalm sahaja.. bibirku semula jadi bentuk begini dan aku tak akan pegi wat plastic surgery..

sekali lg nak ditegaskan, aku tak mempesalahkan, aku mempersoalkan.. dan aku waras, tp aku mmg tak selesa kalau diperkatakan begitu oleh lelaki sdgkan kecantikan boleh di generalkan.. contoh; awk nmpk cantik hari nih, sgt comel, etc.. tdk perlu menklasifikasikan pujian kpda anggota tubuh yg tertentu bukan?..

apa kaitan cucuk botox dgn citer aku?.. agak blur di situ..

umah aku takdak bunga kertas..

diskriminasi satu perkara yg biasa di dunia, live with it..

sila potong lidah ko, sbb isu ini sngt sensitif dan tak patut dibicarakan dengan rakan2..

oh oh, komen yg sgt panjang.. tp terima kasih sbb memberi pandangan.. (^^,)

Just_najmiE said...

syafawani..

ya, dah akhir zaman sudaaa... amat menakutkan bukan?..

Just_najmiE said...

anonymous..

aku tak suka anon.. apesal ko tak berani letak nama sendiri?..

aku tak racism.. racism bermaksud membezakan bangsa.. di sini aku bercerita tentang lelaki ya, bukan bangsa, harap maklum..

kenapa mesti aku terima dia berckp lucah dgn aku?.. sbb takut akan kehilangan dia?.. tak2, sbb aku percaya utk memberi org peluang kedua.. sbb tu aku tegur dia baik2.. tp bila diulangi kesalahan tersebut, haruslah ditinggalkan, bukan?..

masa aku berjumpa dgn dia, aku pkai baju kurung atau t-shirt lengan panjang bawah bontot.. seksi ka begitu?..

tak2, aku tak menyalahkan lelaki, aku mempersoalkan..

aku tak kapel dgn dia, kami cuma berkawan dan dia tiba2 berckp tntg seks dgn aku.. haruslah aku marah, bukan?.. tempat tidak penting, yg penting hati kena bersih.. eh, ko org sarawak kah?.. sbb tu ko marah aku?.. hohoho.. maaf mengungkitkan nama negeri ko..

diulangi, aku tak racism..

Just_najmiE said...

paraxixth..

aku agak pening membaca komen ko.. kejap ko cakap 'lu - gua', kejap cakap 'anda'..

dan tak, aku tak menyalahkan, aku mempersoalkan..

Anonymous said...

ko tau tak pe ko tulis tu weh?

tak menjawab soklan dowh. adeh

perlu ke ko highlite kn perkataan sarawak tu weh? gile kenegeriaan ko ek as if org sarawak je cenggitu.

tadi ko ckp kt paraxixth ko xpernah ckp ttg bnde alah ni kan. yang ko publish hal ni kat blog ni pe cer plak??sume org bace dowh ayat ko xnk kontroversi plak kan. adeh.

my advice is, kite tak boleh nak ubahkan org, but we can change our self. mungkin tdung ko tak ckup labuh, mungkin baju krung ko xckup besar.

senang cite, tak yah kawan la ngan dak laki. kitorang kan pervert. hoh!


p/s: ke nak ckp tetek ko besar?

sile jwb soklan ngn tepat. jgn emo. gune akal. jage adab. ttup aurat. salam.

Just_najmiE said...

anonymous..

aku still tak suka anon.. apesal ko tak berani letak nama sendiri weih?.. apakah puncanya?..

soalan ko smua subjektif, boleh dijawab sebagaimana pun.. tak ada jawapan yg betul atau salah kerana ini bukan exam..

nak bt camana, dh 2 org yg aku kenal tuh dari sana.. kalau diorg dr Paraguay ka, Bangladesh ka, mesti lah aku tulis begitu.. tak, aku tak ckp org sarawak cenggitu.. aku ada gak kwn ngan org serawak yg normal lg sopan..

paraxixth ckp 'berbicara' yakni bertutur yakni melalui mulut.. dlm blog hnya melalui keyboard sahaja, harap maklum.. ini sgt logik..

yea, mungkin betul ckp ko.. takpa, aku tak jumpa dah dgn dia..

oh, kiranya ko nih lelaki lah ya?.. tak boleh, bersosial merupakan hak asasi manusia.. dan sekiranya aku tak berkawan dgn lelaki, nnt aku tak berkahwin pula.. kawen tuh dituntut dlm Islam dowh.. nabi tak ngaku umat kalau tak kawen..

ko nak kena penampar?..

ini bukan exam, aku tak emo, akal sedang digunakan, adab masih dijaga, aurat juga ditutup, salam kembali.. (^^,)

DilOt said...

rasanya dilot jarang jumpa lelaki mcm ni,,,kawan2 la,,

tp kalau umum cth dekat pasar ke..slalu je nmpk lelaki..yg mata pandangan dia pasti akan tertumpu pada t**** perempuan..

kalau dilot nmpk..dilot mmg akan tegur scra direct atau tgk je org tu,,last2 org tu sedar yg die sedang diperhatikan,,,

Just_najmiE said...

dilot..

oh, jarang jumpa?.. bgus2.. sy kalau boleh mmg taknak jmpa org2 mcm nih.. huhuhu.. yea2, sy pon penah jumpa yg kat pasar mlm tuh, mmg mesti sy pon akan tgk dia, sampai dia perasan sy tau apa yg dia tgk..

tp.... nak salahkan dia sepenuhnya pun, tak boleh.. sbb pompuan yg dia usya tuh pun pakai baju yg adik punya, angkat tgn sket nmpk pusat.. mungkin perempuan tuh pkai mcm tu sbb sengaja nak dia pertontonkan..

kesimpulannya, perempuan yg bermaruah akan menutupi aurat, yg tidak, akan mendedahkannya.. setuju?..

tp persoalannya di sini, kenapa org yg berpakaian menutup aurat juga menjadi mangsa tontonan lelaki?..

k.A said...

jujur,memang sesetengah lelaki yang fikiran dia penuh dengan perkara2 macam tu. golongan2 lelaki inilah yang digalakkan untuk berkahwin cepat.dan tergantung apa cara lelaki2 ni menyalurkan nafsunya itu. ada yang dengan cara awak sebutkan diatas,ada yang dengan melalui menonton porno,ada yang melalui masturbasi, ada yang ambil air wudhu,baca quran,aiseh,baikkan.benda2 ni aku ada belajar masa dalam subjek psychiatry dlu.org kata lumrah/fisiologi manusia,tapi berbeza cara penyalurannya.

Just_najmiE said...

k.A..

ooo, gitu.. mmg dlm Islam diorg digalakkan terus berkahwin kalau tak tahan sgt.. tp ramai lelaki yg mcmnih tidak mempunyai kewangan yg kukuh utk berkahwin.. so maybe diorg patut berpuasa, ambek wuduk n baca quran bukan?.. (^^,)

KIBA kline said...

haissh.
dunia skunk.
haha.
nice share sis
;D

EIPUL said...

err... tak taw nak komen apa doh.

yang penting, aku tak penah kapel secara siyes lagi, dan kalo belaku peristiwa kapel, aku tak buat awek aku camtu kot. LOL

Just_najmiE said...

kiba kline..

dah akhir zaman bukan?.. thanks for dropping by.. (^^,)

Just_najmiE said...

eipul..

uii, ko kapel hangat2 taik kucing ka?.. hohoho.. cian awek ko.. tp bagus lah ko akan menghargai awek ko nnt.. tahniah2!! (^^,)

Firol said...

wah..memang mendalam entri ni....

ni semua atas lelaki tu sejauh mana dia menghormati hak perempuan..

adakalanya jenis gurau macam tu pun ada....

Just_najmiE said...

firol..

owhh.. gitu.. thanks for sharing.. (^^,)

Anonymous said...

ala same jew laki ngan pompuan...

Syahir Darksyde said...

panas, panas. . huhu

naz said...

selalunya boy yg suka berbual seks dgn girl ni selalunya boy yg tak pandai menghormati girl,diorg anggap girl ni smue lemah.tp seriously kdg2, rmai jgak girl yg terlalu open minded,thats why boy pun amik kesempatan.kat tempat sy la byk camtu.sekian.

Just_najmiE said...

Anon..

apa nama ko ek weih?.. nih anon sama yg kat atas tu ka?.. huhuhu..

dr segi fizikal, lelaki dan perempuan tak sama.. emotional dan perasaan mungkin sama, tak tak sebijik lah.. setiap org kan mempunyai berbeza pandangan dan prinsip.. (^^,)

Just_najmiE said...

syahir..

panas bukan?.. tp pagi ja, bila petang dah redup sket, mlm hujan terus.. hehehe.. ok, lari topik.. (^^,)

Just_najmiE said...

naz..

ramai girls open minded?.. hohoho, mungkin diorg open sbb kat umah diorg open kan?.. sbb ada antaranya biasa berbual menda alah nih dgn ahli keluarga, tp bg sy, agak tak sesuai utk open tntg hal ini.. kalau setakat general mgkin boleh, tp taklah mendalam bukan?.. (^^,)

thanks for sharing!

Anonymous said...

x same arr ngan yg atas tuh laen2

laki ngan pompuan same jer ...dalam konteks

"pernah atau tidak lelaki/perempuan yang anda kenal rapat, contohnya kawan lelaki ataupun 'Abang' ataupun gula-gula hati or whatever, mentuturkan sesuatu berbaur seks?.."

Just_najmiE said...

Anon..

apa kata ko letak nama ko?.. kan lg molek gitu?.. (^^,)

ok, setelah dihujah n mendengar pendapat smua org, dpat disimpulkan bahawa lelaki dan perempuan boleh dikatakan sama dalam konteks itu.. tp kemungkinan peratus perempuan kurang sedikit berbanding lelaki, tak gitu?.. (^^,)

sha89 said...

wahaa~ ni bkn panas tp dh terbakar ni~ahaha~

bgus2 naj...bikin panas skali skala pe slah kn? nk gak tau respon blogger2 kn?

:)

Just_najmiE said...

sha89..

terbakar dah?.. miahahaha, tidak kusangka.. :p

entri nih just utk meluahkan pendapat diri sendiri dan nak tau response blogger lain jgk.. so sama2 dpt benefit dr entri nih kan?.. (^^,)

Ebb said...

semua komen tu utk niat provoke, ataupun nak tgk macam mana reaksi.

perhaps you are in the wrong place and with the wrong crowd to begin with.

and i've hangout with s'wakians long enough to know that none of them behaving like that. unless of course...again, wrong crowd. :)

being single is never wrong thing, some are single by choice. jgn risau, you are as normal as any 21YO could be.

Just_najmiE said...

Ebb..

ok, to see the other persons reaction.. erm, wrong crowd?.. mungkin kot.. hohoho.. I know not all Sarawakians are like that, I'm just saying the people I know from that state is like that..

hahaha, I'm normal!.. thanks for sharing.. (^^,)

arekymz membuyau said...

ouh..

lelaki mmg begini..

i've got a lot of 'girl'FRIENDS..

A LOT..

dan dorang xsegan silu bercerita pasal lelaki yg selalu ckp bout this nonesense..

mase saye ade awek dulu xpenah lak ckp nak cium,pelok or 'ramas2'..

sebab my famili dah didik kitorang dgn baek..

so kalo wat salah rase cam dah conteng arang kat famili sendiri..

so i think lelaki yg gatal2 tuh x dididik dengan baek kot..

dan..

perempuan pon ade gak yg gile seks...

jgn salahkan laki je..

sebab saye penah kene sex harassment dengan pompuan..

and im scared to death on dat time...

T_____T

Just_najmiE said...

arekymz membuyau..

bagus la if u never violate ur gf dulu.. lelaki patut melindungi kaum wanita kan, bukan merosakkan.. huhu.. thanks for sharing tho.. (^^,)


woahh, kena sexual harassment from women??! gilek ahh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin